30.4.09

Έχουμε λαλήσει τελείως

(Όινκ όινκ!)


Μπαίνω σήμερα στο tvxs και βρίσκω πρώτο-πρώτο το εξής θέμα:

Ένα βήμα πριν από την πανδημία η γρίπη των χοίρων

Από τον τίτλο και μόνο, φαντάζεσαι ότι θα διαβάσεις για την εκατόμβη νεκρών που συνεχώς αυξάνεται και θα φύγεις τρέχοντας για το σούπερ μάρκετ να μαζέψεις προμήθειες για τον επόμενο μήνα και να κλειδαμπαρωθείς στο σπίτι σου (ή ακόμα καλύτερα σε ένα πυρηνικό καταφύγιο).

Στην ίδια σελίδα όμως, πιο κάτω, υπάρχει το εξής θέμα:

Εύκολα μεταδιδόμενη αλλά ήπια η γρίπη των χοίρων

με το παρακάτω βίντεο:



Από το οποίο συμπεραίνει κανείς ότι αν πλένεσαι τακτικά και προσέχεις και λίγο, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας!

Σαν να μην έφτανε αυτό, διαβάζω στο πρώτο άρθρο (το οποίο είναι ένα χρονικό της εξάπλωσης της ασθένειας), ότι:

"Τετάρτη 29 Απριλίου 2009
07:00 : Σύγχυση έχει προκληθεί όσον αφορά στον αριθμό των νεκρών από τη γρίπη των χοίρων στο Μεξικό. Οι αρχές διόρθωσαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων από 20 στους 7. Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας Χοσέ Άνχελ Κόρδοβα, από γρίπη έχουν χάσει τη ζωή τους 159 άνθρωποι στο Μεξικό, ενώ 1.300 ασθενείς νοσηλεύονται επί συνόλου 2.500 κρουσμάτων."

Δηλαδή, οι νεκροί είναι ελάχιστοι και οι ασθενείς πολύ λιγότεροι από μια οποιαδήποτε μορφή βαριάς γρίπης στη χώρα μας!

Αλλά το κυριότερο στοιχείο που προκύπτει από το άρθρο είναι ότι κανείς δεν έχει πεθάνει εκτός Μεξικού (εκτός από ένα βρέφος στο Τέξας που είχε έρθει πρόσφατα από το Μεξικό) και πως όλοι όσοι αρρώστησαν έχουν κάποια σχέση με το Μεξικό! Αναλογιζόμενος κανείς τους στενούς δεσμούς της χώρας μας με το Μεξικό, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχουμε...

Τέλος αυτό που πρέπει άμεσα να συμβεί με τη "νόσο των χοίρων", είναι να αλλάξει όνομα. Κι αυτό όχι τόσο επειδή μέχρι στιγμής είναι "νόσος του Μεξικού", αλλά γιατί εξαιτίας της παρήχησης (αλλά και των ανορθόγραφων) πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν τους χοίρους με τους χήρους και τους αποφεύγουν. Επίσης παράπονα έχουν εκφράσει και οι αστυνομικοί, γιατί αν και πριν ο κόσμος τους απέφευγε, τώρα φοράνε και μάσκες όποτε τους βλέπουν.

Όμως τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

Μπορούμε να το πάρουμε εντελώς στην πλάκα, όπως ο πιτσιρίκος:
Καλύτερο κι από ταινία των Μόντι Πάιθον

Ή να το φιλοσοφήσουμε όπως ο Oldboy:
Aνδημία

Και να σαλτάρουμε εντελώς.

Στην υγειά σας,

Γ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/5/09 00:28

    Ο ιός της γρίπης των χείρων, των χήρων και γενικως ...της ορφάνιας.
    το μη χείρον βέλτιστον κινδυνεύει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τον oldboy, ούτε αυτό θα τη γλιτώσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/9/09 07:05

    Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μετά τις 15 του μηνός, μόλις δώσει η Κομισιόν το "OK" για την έναρξή του. Άρα οι κάλπες ανοίγουν μια βδομάδα πριν. Ο Καραμανλής επέλεξε την πιο ακατάλληλη ημερομηνία για να προκηρύξει τις πρόωρες εκλογές!

    Ήδη έκλεισαν 2 λύκεια σε Μελίσσια και Χαϊδάρι μετά την μόλυνση 22 μαθητών από τον ιό-φονιά. Θα μπορούσε να υπάρξει μια μέριμνα εκ μέρους των (αν)αρμοδίων για την ασφαλή έλευση των ψηφοφόρων προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση ομαδικών κρουσμάτων στα εκλογικά τμήματα. Διαφορετικά, θα έπρεπε οι εκλογές να μετατεθούν για μετά τις 15 του μήνα, ώστε να δωθεί ο απαραίτητος χρόνος για τον εμβολιασμό των ψηφοφόρων από τις υγειονομικές αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή