26.10.07

Νηστεία τέλος

(Καλή Ανάσταση)

Τελείωσε. Στις καθυστερήσεις της παράτασης, αλλά τελείωσε. Ο λόγος για τη διπλωματική του μεταπτυχιακού, εξ αιτίας της οποίας το blog (και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες) είχε πέσει σε νάρκη. Οι τελευταίες μέρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες, λόγω της πνευματικής και σωματικής κόπωσης, αλλά επιτέλους την προηγούμενη Τετάρτη το «The Orientation of Public Buildings in Early Bronze Age Southern Levant» (το τι σημαίνει θα σας το εξηγήσω μια άλλη φορά) τυπώθηκε, δέθηκε και εστάλη ταχυδρομικώς στο Liverpool, γιατί στο μεταξύ είχα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Αν και είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα παρά τις δυσκολίες, το μεγάλο μειονέκτημα αυτού του μεταπτυχιακού ήταν ότι πρόλαβα να κάνω ελάχιστα άλλα πράγματα. Εκτός Liverpool βρέθηκα μόνο στο Manchester (για μερικές ώρες) και στο Λονδίνο (για μερικές ημέρες). Τι ήθελα, αλλά δεν πρόλαβα να κάνω:

  • Δεν πρόλαβα να γυρίσω όλο το Liverpool. (Τα βασικά τα είδα πάντως.) Ακόμα και το μουσείο στη μέση το άφησα.
  • Δεν πήγα ούτε καν μέχρι το γήπεδο της Liverpool, πόσο μάλλον να δω αγώνα.
  • Δεν πήγα στο Stonehenge (για αυτό και μόνο είμαι απαράδεκτος).
  • Δεν πήγα ούτε στη Σκοτία, ούτε στην Ιρλανδία, ούτε στην Ουαλία, με δυο λόγια δεν είδα σχεδόν τίποτα από τα αξιοθέατα, π.χ. Μεσαιωνικά κάστρα, λίμνες (με τέρατα ή χωρίς), τρελές αγελάδες, τη βασίλισσα κ.ά.
  • Δεν είδα τους επίσης ξενιτεμένους φίλους μου όσο θα ήθελα.
  • Έκανα μόνο ένα μπάνιο στη θάλασσα, κι αυτό πριν μια εβδομάδα.

Από την άλλη, όσο καιρό έλειπα, στην Ελλάδα έγιναν κοσμοϊστορικά πράγματα:

  • Η μισή Πελοπόννησος και ένα σεβαστό ποσοστό της υπόλοιπης Ελλάδας έγιναν στάχτη, χρησιμοποιήθηκαν ως προεκλογικό λίπασμα και τώρα περιμένουν τις πλημμύρες.
  • Η ΝΔ ξανακέρδισε τις εκλογές.
  • Το ΠΑΣΟΚ πέρασε στη Ρωμαϊκή του περίοδο. (Καίσαρ ο Παπανδρέου, στο ρόλο του Βρούτου ο Βενιζέλος, ο Σκανδαλίδης μάλλον κάνει τον Μάρκο Αντώνιο) (Και η Διαμαντοπούλου την Κλεοπάτρα.) (Ο Πάγκαλος είναι από άλλο ανέκδοτο.)
  • Η VPRC διεκδικεί επάξια τον τίτλο του σύγχρονου μαντείου των Δελφών. (Αν δεν το πει η VPRC, δεν είναι στη μόδα.)
  • Ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας στο Champions League. (Αυτό κι αν είναι είδηση!)
  • Ο Μπύρων Πολύδειρας δήλωσε ότι τον ‘φαγαν τα κυκλώματα της ΝΔ, για αυτό πήρε λιγότερες ψήφους. (Τώρα τι να σχολιάσει κανείς; Για το ξύλο στους φοιτητές; Για την αστυνομική βία εν γένει; Για την πλήρη αποδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού; Αφού ξαναμπήκε στη Βουλή, πάλι καλά να λέει.) (Ευτυχώς -για αυτόν-, δυστυχώς –για εμάς- υπάρχουν ακόμα πολλά κορόιδα).
  • Η Μάριον Τζόουνς ομολόγησε ότι έπαιρνε την "καθαρή" και επέστρεψε τα 5 μετάλια που κέρδισε στους Ολυμπιακούς του Sidney. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ένα από αυτά (χρυσό) κινδυνεύει να το πάρει η Θάνου. (Η οποία μετά θα ομολογήσει κι αυτή και θα αναγκαστεί να το δώσει στην τρίτη και πάει λέγοντας. Διαβάστε και το σχετικό άρθρο του "Ιού".)
  • Η χώρα εξακολουθεί να κυβερνάται από το Playstation και ο Αλογογκούφης ρίχνει ζάρια για την Ελληνική οικονομία (και χάνει). (Σιγά το κοσμοϊστορικό γεγονός.)

Στην εβδομάδα που πέρασε, δεν έγραψα τίποτα εκτός από το κείμενο για την Blog Action Day (το οποίο αναρτήθηκε με μερικές μέρες καθυστέρηση, όσοι δεν το διαβάσατε, ρίξτε του μια ματιά) γιατί στο μεταξύ έπρεπε να διαβάσω 150+ email και να ρίξω μια ματιά στην blogoσφαιρα. (Άσε που είχα σιχαθεί να κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και να γράφω.)

Τώρα έχω όλο το χρόνο για να αναρτήσω φωτογραφίες και κείμενα για το Liverpool και την Αγγλία γενικότερα που ετοίμαζα για το καλοκαίρι. Αργά και σταθερά όλα θα γίνουν. Έχω και δυο χρωστούμενα, ένα κείμενο για τις φετινές πυρκαγιές και τους –κατά τη γνώμη μου- υπεύθυνους, και ένα κείμενο προς αντικατάσταση μιας προηγούμενης ανάρτησης που κατά κοινή ομολογία δεν ταίριαζε στο στυλ του blog. Προσεχώς και αυτά.


Γεράσιμος


Υ.Γ.1 «I am back», «Όχι άλλο κάρβουνο», «Τετέλεσται», «Αααααααααααααααααα»: μερικοί από τους τίτλους που άλλαξε αυτό το κείμενο από εβδομάδα σε εβδομάδα μέχρι να έρθει η ώρα να γραφτεί.

Υ.Γ.2 Σε ποιον να το πω και να με πιστέψει ότι απέκτησα ADSL σύνδεση σε λιγότερο από 24 ώρες, όταν οι περισσότεροι φίλοι μου περίμεναν τουλάχιστον 2 εβδομάδες... (Ναι, μετά την φωτιά και τον τροχό έφτασε και η ADSL στο χωριό μας!)

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/10/07 18:48

    χαχαχασ τι περασες κι εσυ! τουλαχιστον επιστρεφεις σ εκανονικο ρυθμο, εχεις συνδεση και θα μας δειξεις και φωτος!!καλως ορισες πισω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ! Ελπίζω να βρεις κι εσύ τι τρέχει με το laptop και την τηλεόρασή σου. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο για το Stonehenge δεν έχασες και τίποτε ένα κύκλος με πέτρες είναι καμμία σχέση με τις δικές μας πέτρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς τον! Και ας μη γύρισες όλο το Λίβερπουλ. Με το παράπονο έμεινα κι εγώ, όμως ίσως κάτι να ήξερα κατά βάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @r2-d2: Κι εγώ αυτό πιστεύω...

    @penelope: Αν ήξερες πόση φασαρία έχει γίνει (κι ακόμα γίνεται) σε επιστημονικό επίπεδο για αυτόν τον κύκλο με πέτρες, θα έμενες άναυδη. Για αυτό και μόνο θα ήθελα να το είχα επισκεφτεί. (Για να μπορώ να έχω τη δική μου γνώμη στο ξεκατίνιασμα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή