30.6.09

Φραγκοφονιάδες

(Όταν η LoreenaMcKennitt συνάντησε τον Scrooge McDuck)

Μπορώ να παρακολουθήσω μια συναυλία όρθιος. Μπορώ να παρακολουθήσω μια συναυλία όρθιος όταν έχω πληρώσει για να βρίσκομαι στην αρένα ενός γηπέδου ή σε ένα χωράφι.

Δεν δέχομαι να παρακολουθήσω μια συναυλία όρθιος όταν έχω πληρώσει (και μάλιστα 45 ευρώ!!!) για να κάθομαι σε κερκίδα.

Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαμε στην πολυαναμενόμενη συναυλία της Loreena McKennitt, όπου το νεοελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα εξελίχτηκε μπροστά μας σε όλο το μεγαλείο του.

Από τον δρόμο που οδηγεί στο θέατρο Βράχων φάνηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ο κόσμος που ανέβαινε προς το θέατρο ήταν δυσανάλογα πολύς σε σχέση με την χωρητικότητά του. Για το πάρκινγκ γινόταν της κακομοίρας, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο.

Η εικόνα του θεάτρου, όμως, δεν ήταν ακριβώς η αναμενόμενη. Όταν μπήκαμε στο θέατρο, οι κερκίδες ήταν ήδη ασφυκτικά γεμάτες. Ανάμεσα στη σκηνή και στις κερκίδες είχαν τοποθετηθεί εκατοντάδες πλαστικές καρέκλες, οι οποίες ήταν επίσης γεμάτες (με εξαίρεση κάποιες διάσπαρτες άδειες καρέκλες που οι νεοέλληνες θεατές είχαν κρατήσει για να τοποθετήσουν τα πράγματά τους). Θέσεις (δηλ. πλαστικές καρέκλες) υπήρχαν μόνο στα πλάγια της σκηνής.

Μπορώ να παρακολουθήσω μια συναυλία καθισμένος σε πλαστική καρέκλα. Δεν μπορώ να παρακαλουθήσω μια συναυλία καθισμένος σε μια πλαστική καρέκλα τόσο πλάγια από τη σκηνή ώστε να μην βλέπω σχεδόν τίποτα, παρά μόνο πλάτες (ή κώλους όπως σωστά ανέφερε κάποιος άλλος). Στην καλύτερη περίπτωση.

Επομένως οι επιλογές μας ήταν δύο. Ή καθιστοί σε σημείο με μηδενική ορατότητα ή όρθιοι δίπλα στο τελείωμα της κερκίδας.

Όμως εγώ δεν πλήρωσα για κάτι τέτοιο. Γνωρίζοντας τη διάταξη του θεάτρου Βράχων, πλήρωσα εισιτήριο περιμένοντας ότι α) θα κάθομαι και β) θα βλέπω τους καλλιτέχνες.

Αλλά αυτό δεν έγινε, γιατί οι διοργανωτές έκοψαν πολύ περισσότερα εισιτήρια από την χωρητικότητα του θεάτρου. Και κατά συνέπεια πέρα και από τις δυνατότητες των υποδομών του χώρου. Η αισχροκέρδειά τους, ταλαιπώρησε απίστευτα τον κόσμο στο να παρκάρει, να κάτσει, να παρακολουθήσει τη συναυλία και μείωσε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της άψογης Loreena McKennitt.

Με δυο λόγια, ήταν μια υπέροχη συναυλία την οποία οι διοργανωτές δεν μας επέτρεψαν να χαρούμε.

Κάποιος θα πρέπει να ντρέπεται και κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για το χθεσινοβραδινό χάλι.

Φραγκοφονιάδες. Ε φραγκοφονιάδες...

Γ.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/6/09 13:31

    Αγαπητέ Φίλε
    Συμφωνώ σε ότι γράφεις. Θέλω να μου προτείνεις έναν πρακτικό τρόπο αντίδρασης γιατί κανείς δεν πόκειται να μπει σε λογικη μηνύσεων κλπ Άρα τι; Η μόνη παρέμβαση που εγώ βλέω είναι προς τη διοτγάνωση του φεστιβάλ μπας και υπάρξουν αριθμημένες θέσεις και βελτιωθεί κάπως η κατάσταση (πχ γίνεται στην Επίδαυρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά το κοιτάω ήδη. Η εταιρεία που διοργάνωσε τη συναυλία λέγεται On Stage και το site της είναι: www.onstage.gr.
    Θα τους στείλω email (ή θα πάρω τηλέφωνο) να διαμαρτυρηθώ.
    Όσο για την αρίθμηση, κι εγώ συμφωνώ, πρέπει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/7/09 20:05

    Το μόνο που μπορεί να αριθμηθεί (και όχι ρυθμιστεί) είναι οι αποτυχημένες συναυλίες στο Ελλάδα...Απλά σκεφτείτε και μετρήστε.Βέβαια αυτό που αριθμείται με μεγάλο αριθμό ειμαστε εμείς τα κορόιδα(πολλά κορόιδα = πολλά νούμερα = πολλά ευρά).Μια ζωή κοιτάμε το καρότο και στο τέλος το τρώμε από λάθος τρύπα!Ας μην ξαναπατήσουμε για μια χρονική περίοδο και να δείτε πως σφίγγουν οι κ*λοι.Έτσι και το καρότο θα βρεί το δρόμο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/7/09 20:39

    http://mariatweety.blogspot.com

    tweety (Μαράκι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή