13.9.07

Δεν ξεχνώ

(Το περίμενα καιρό αυτό το email, και να που ήρθε. Διαβάστε.)

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι κανείς δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα. Οι ύβρεις και η απαξίωση καταδεικνύουν την ένδεια πολιτικών θέσων και εποικοδομητικών απόψεων. Κάτι ΣΑΠΙΟ υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας και το παραθέτω παρακάτω. Παρακαλώ διαβάστε και θυμηθείτε όσοι έχετε ασθενή μνήμη:

1. Μάρτιος 2004 – Δυσφήμιση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας
Για μία τουλάχιστον εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, σειρά υπουργών της Κυβέρνησης (Σουφλιάς, Λιάπης, Πετραλιά κ.ά.) προέβησαν σε δημόσιες δηλώσεις πανικού για τις καθυστερήσεις στα ολυμπιακά έργα με αρνητικές επιπτώσεις στη διεθνή εικόνα της χώρας και στην προσέλευση τουριστών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
2. Μάρτιος 2004 – Τουρισμός στο Μπούργκενστοκ
Επί 5 ημέρες στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας, όπου διεξάγεται η τελευταία – και κρισιμότερη – φάση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και το Σχέδιο Αννάν, η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον κ. Καραμανλή γράφει (διπλωματική) ιστορία προτιμώντας να μείνει ερμητικά κλεισμένη στα δωμάτια της και αφήνοντας την κυπριακή αντιπροσωπεία να βγάλει μόνη της το φίδι από την… τρύπα.
3. Μάιος 2004 – Νομιμοποιήστε το… φακελάκι
Ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος, διαταράσσει τη μακαριότητα της "Νέας Διακυβέρνησης", προτείνοντας ένα απίθανο τρόπο για να αντιμετωπιστούν τα ιατρικά "φακελάκια": αφού δεν μπορούμε να τα καταργήσουμε, «ας…τα επισημοποιήσουμε, με τη σύσταση "ειδικού ταμείου" ανά νοσοκομείο»! Ο υφυπουργός παραμένει στη θέση του.
4. Ιούνιος 2004 – Ο Σπηλιωτόπουλος και το νομικό καθεστώς στο Αιγαίο
Σάλος με συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ». Δηλώνει πρόθυμος και διατεθειμένος να αλλάξει όλο το πολιτικό και νομικό πλαίσιο επίλυσης των ανοιχτών ελληνοτουρκικών προβλημάτων… Ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται… δυσαρεστημένος με τον υπουργό Άμυνας… Και τίποτε άλλο.
5. Ιούνιος 2004 – Το όνειδος των «Ολυμπιακών φυλακών»
Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκης διαψεύδει για να …επιβεβαιώσει στη συνέχεια κυβερνητικά σχέδια για δημιουργία αποθηκών για ανθρώπους που δεν συνάδουν με την εικόνα που κατά τη γνώμη τους, πρέπει να έχει η Αθήνα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων… Ο υφυπουργός φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί με απίστευτη κυνικότητα, στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει το αναπόφευκτο των "Ολυμπιακών Φυλακών", πώς «δεν θα πούμε στον ναρκομανή να πάει αλλού να πεθάνει, αλλά οι πιθανότητες είναι ίδιες είτε βρίσκεται στην Ομόνοια είτε στη Γλυφάδα». Μπροστά στην κατακραυγή, οι σκέψεις αυτές εγκαταλείπονται. Ο υφυπουργός παραμένει στη θέση του.
6. Αύγουστος 2004 – Υπόθεση Κεντέρη-Θάνου
Η Κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής παρακολουθούν ως… απλοί θεατές μία υπόθεση που συγκλόνισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας: καμία παρέμβαση, ατολμία, σύγχυση και φόβος για το πολιτικό κόστος.
7. Σεπτέμβριος 2004 – Πτώση Σινούκ
Καταστροφική και τραγελαφική διαχείριση μείζονος κρίσης από τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή του. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται – με 3 ώρες καθυστέρηση! – κατά την διάρκεια σύσκεψης με φορείς της Θεσσαλονίκης. Δεν θεωρεί καν σκόπιμο να διακόψει τη σύσκεψη… Την επομένη ανακοινώνει την «παραίτηση» του κ. Σπηλιωτόπουλου, για να πει ότι… δεν την έκανε δεκτή, επειδή «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες»! Τελικά, "αποκεφαλίζεται" ο Αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας. 22 μήνες μετά τα αίτια της πτώσης του Σινούκ παραμένουν άγνωστα…
8. Νοέμβριος 2004 – Αναγνώριση Σκοπίων από τις Η.Π.Α. ως «Μακεδονία»
Πρωτοφανές διπλωματικό και πολιτικό "άδειασμα" της Ελλάδας (μόλις το Μάιο του 2004 ο κ. Καραμανλής είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις Η.Π.Α.) από την Ουάσιγκτον. Η χρεοκοπία της διπλωματικής πολιτικής του κ. Καραμανλή είναι πλέον προφανής…
9. Ιανουάριος-Μάρτιος 2005 – Κρίση στην Εκκλησία
Το κύρος της Εκκλησίας διασύρεται επί μήνες και η Κυβέρνηση … νίπτει τας χείρας της. Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ο κ. Καραμανλής. Για ακόμη μία φορά σε μία μείζονα κρίση ο κ. Καραμανλής ακολούθησε το δόγμα ότι «η μη θέση είναι θέση»…
10. Μάρτιος 2005 – Η απάτη με το ΛΑΦΚΑ
Απίστευτος εμπαιγμός εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον κ. Γούλα, το διευθυντή στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα που προκάλεσε σχετική δικαστική απόφαση. Μπροστά στην κατακραυγή, ο κ. Καραμανλής επιτέλους παρεμβαίνει. Ο κ. Δούκας παραμένει ακόμη και σήμερα στη θέση του.
11. Απρίλιος 2005 – Πρόταση Νίμιτς για Σκόπια
Η διπλωματική αφασία και χρεοκοπία της Κυβέρνησης οδηγεί στο σημείο εκεί που διαπραγματευόμασταν αν θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος "Μακεδονία" από τα Σκόπια, να διαπραγματευόμαστε αν η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο Μακεδονία. Το κυβερνητικό αλαλούμ συμπληρώνεται με τη διαρροή της πρότασης Νίμιτς στον Τύπο και την ελλιπέστατη ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης…
12. Μάιος 2005 – Και η… Πρωτομαγιά θύμα του κυβερνητικού θεάτρου σκιών
Η ανικανότητα του Π/Θ να συντονίσει την Κυβέρνησή του φτάνει στα όρια της γελοιότητας στην περίπτωση της Πρωτομαγιάς που – δυστυχώς για την Κυβέρνηση – συμπίπτει με το Πάσχα… Αργία η 11η Μαΐου ή όχι; Ιδού το σαιξπηρικό ερώτημα στο οποίο ο κ. Καραμανλής απάντησε τελικά, και αφού είχε γελάσει κάθε πικραμένος, προς όφελος των εργοδοτών. Και δεξιοί και τραγικά αδέξιοι.
13. Μάιος 2005 – Ο θείος του πρωθυπουργού, Αχιλ. Καραμανλής εκλέγεται βουλευτής μέσω …εκλογοδικείου.
Η κυβέρνηση εγγράφει στο "ενεργητικό" της ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με την αλλοίωση της σύνθεσης της βουλής.
14. Μάιος 2005 – Χούπης, ΑΣΕΠ Ι.Χ. στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών
Το γνωστό σκάνδαλο με την εμπλοκή στενού συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου σε εταιρεία που είχε αναλάβει την κατάρτιση προκήρυξης για την πρόσληψη 300 ατόμων στο… Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο πρωθυπουργός, μαθαίνουμε, «εκνευρίζεται» . Τίποτα άλλο. Ο Υπουργός παραμένει στη θέση του.
15. Μάιος 2005 – Βασικός μέτοχος
Το κυβερνητικό αλαλούμ στο θέμα του "Βασικού Μετόχου" σε πλήρη εξέλιξη. Το Δεκέμβριο 2004 το σχετικό νομοσχέδιο είχε παρουσιαστεί με τυμπανοκρουσίες από την Κυβέρνηση ως το τέλος της διαπλοκής. Το Μάιο του 2005, η Κυβέρνηση καταθέτει – βράδυ Σαββάτου, για να μην το πάρει κανένας χαμπάρι – τροπολογία αναστολής ισχύος του νόμου της, μέχρι τον Οκτώβριο. Και τον Οκτώβριο του 2005 ολοκληρώνεται η πλήρης υποχώρηση της Κυβέρνησης, με νέο νομοσχέδιο που εισάγεται στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, γιατί ο κ. Καραμανλής επείγεται να κλείσει όπως-όπως το θέμα. Για 10 μήνες (Δεκέμβριος 2004 – Οκτώβριος 2005), η Ελλάδα διασύρεται στην Ευρώπη και απειλείται με απώλειες κοινοτικών πόρων, το Ελληνικό Σύνταγμα ευτελίζεται, η Κυβέρνηση ξεφτιλίζεται. Και οι υπουργοί-εμπνευστές του τραγέλαφου παραμένουν στις θέσεις τους. Μετά από ενάμισι χρόνο ο πρωθυπουργός βάζει στο ντουλάπι την σημαία ευκαιρίας που ανέμιζε προεκλογικά.
16. Ιούνιος 2005 – Αδάμ Ρεγκούζας, πράξη πρώτη
Ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, χαρακτηρίζει ούτε λίγο-ούτε πολύ ψευδή τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2005, τον οποίο συνέταξε η κυβέρνηση της Ν.Δ.! Ο Κώστας Καραμανλής, πληροφορούμαστε, δυσαρεστείται πολύ… και έτερον ουδέν. Ο υφυπουργός παραμένει στη θέση του.
17. Αύγουστος 2005 – Η τραγωδία του αεροσκάφους της HELIOS
Μετά από την επικοινωνιακού χαρακτήρα κινητοποίηση της κυβέρνησης Καραμανλή που έφτασε στο σημείο να αυτοθαυμάζεται για την άμεση κινητοποίησή της, είδαν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποκάλυψαν τη μακαριότητα που επέδειξε για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο ο κρατικός μηχανισμός όσο και η ίδια η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά μετά την τραγωδία του Σινούκ.
18. Σεπτέμβριος 2005 – Υπόθεση Πολύζου
Ο πρωθυπουργός, που άφησε ανέγγιχτους σειρά υπουργών και υφυπουργών που πρωταγωνίστησαν σε απίστευτες γκάφες και εξέθεσαν την χώρα, την κυβέρνηση και τη Ν.Δ., διαγράφει το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Πολύζο επειδή… τόλμησε να ισχυριστεί ότι σ' όλα τα κόμματα υπάρχουν οι έντιμοι, αλλά και αυτοί που «τα πιάνουν». Η υποκρισία του κ. Καραμανλή αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο.
19. Σεπτέμβριος 2005 – Αδάμ Ρεγκούζας, πράξη δεύτερη
Την ίδια στιγμή που η «νέα διακυβέρνηση» παρουσιάζεται άτεγκτη σε θέματα διαφθοράς, ένα μέλος της εμφανίζεται να λέει σε τελωνειακούς: Λαδωθείτε, αλλά με μέτρο! Ο υφυπουργός παραμένει και πάλι στη θέση του!
20. Οκτώβριος 2005 – Βατερλό στο… Λουξεμβούργο
Αρχές Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Ο κ. Καραμανλής από αρχές Σεπτέμβρη έχει ήδη φροντίσει να απαλλάξει την Τουρκία από το βραχνά ενός ενδεχόμενου ελληνικού βέτο με δημόσια δήλωση στο CNN! H κυβέρνηση Καραμανλή διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους, μέρες πριν από τη κρίσιμη σύνοδο του Λουξεμβούργο ότι έχει κλείσει η διαπραγμάτευση για τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα… Τελικά, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να διαπραγματευτεί ξανά την τελευταία στιγμή, όχι για το τι θα πάρει, αλλά για το τι θα δώσει…. Η διπλωματική χρεοκοπία συνεχίζεται.
21. Οκτώβριος 2005 – Το κύκνειο άσμα …Ρεγκούζα
Ο υφυπουργός που χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης "μαϊμού" και παρακάλεσε τους τελωνειακούς να λαδώνονται λιγότερο χωρίς να χάσει τη θέση του, αποπέμπεται τελικά γιατί σε τηλεοπτικό κανάλι προβάλλεται βίντεο με τον υφυπουργό Οικονομίας να δηλώνει ότι στήριξε και θα στηρίξει (με κρατικές διαφημίσεις) καναλάρχη της Θεσσαλονίκης, ο οποίος, όμως, είναι υπόδικος για υποθέσεις στημένων τηλεπαιχνιδιών, από τα οποία εξαπατήθηκαν χιλιάδες πολίτες. Αν δεν υπήρχε το σχετικό βίντεο, σίγουρα θα την είχε γλιτώσει…
22. Οκτώβριος 2005 – Ο κ. Σαλαγκούδης και ο Δράκουλας της Τρανσυλβανίας
Γ. Σαλαγκούδης, ως βουλευτής αντιπολίτευσης: «Ποια είναι αυτή η "Ελληνικός Χρυσός" στην οποία μεταβιβάζει η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) τα Μεταλλεία; Σε αυτήν συμμετέχει ο Φρανκ Τίμις που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έχει δύο καταδικαστικές αποφάσεις για εμπόριο ναρκωτικών. Αυτός είναι ο Δράκουλας της Τρανσυλβανίας. Δεν θα δώσουμε την ψήφο μας σ' αυτή την ύποπτη σύμβαση». Ως υφυπουργός, όμως, εφαρμόζει τη σύμβαση και δέχεται τη δικαιολογία του Ρουμάνου ότι οι καταδίκες για ναρκωτικά ήταν νεανικά αμαρτήματα! Το Μαξίμου…δυσαρεστείτα ι, αλλά ο κ. Σαλαγκούδης παραμένει στη θέση του.
23. Οκτώβριος 2005 – Που είναι η γαλοπούλα!
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ανακοινώνει ότι βρέθηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα από τη γρίπη των πουλερικών στην Ελλάδα και μετά… χάθηκε, κάπου μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου! Το Μαξίμου βάζει του Υπουργό σε καραντίνα (από τα ΜΜΕ), μέχρι να κοπάσουν τα γέλια και η θυμηδία από το νέο κυβερνητικό κατόρθωμα. Ο Υπουργός παραμένει στη θέση του.
24. Δεκέμβριος 2005 – Βόμβες διαπλοκής-μεγατόνων από Παλαιοκρασσά
Ο κ. Παλαιοκρασσάς εκλέγεται βουλευτής στις εκλογές του 2004, αλλά μέσα σε είκοσι μέρες παραιτείται και με εντολή του πρωθυπουργού αναλαμβάνει να εξυγιάνει τη μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση της χώρας ως "αδιάφθορος". 20 μήνες αργότερα παραιτείται από τη διοίκηση της ΔΕΗ δηλώνοντας στην επιστολή που απέστειλε στον κ. Καραμανλή: «Διαψεύδονται οι ελπίδες μου και μαζί και οι ελπίδες πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων ότι η νέα διακυβέρνηση θα εξουδετέρωνε τη διαπλοκή… Η μόνη μου τύψη είναι ότι παρέσυρα κατά τις εκλογές χιλιάδες Κυκλαδίτες να πιστέψουν μαζί μου στο όραμα μιας νέας, πιο τίμιας Ελλάδας και αργότερα έδωσα τις ίδιες ελπίδες και σε χιλιάδες εργαζομένους της ΔΕΗ… Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, γιατί δεν συμβιβάστηκα με το άγος της διαπλοκής και δεν πρόδωσα τα ιδανικά μου και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού». "Ο βασιλιάς είναι γυμνός" λέει στην συνέντευξή του ο κ. Παλαιοκρασάς, αλλά ο κ. Καραμανλής κάνει ότι δεν ακούει.
25. Δεκέμβριος 2005: Η τραγωδία με το Ρώσο κατάδικο
Δύο αστυνομικοί πέφτουν θύματα των ανεπαρκέστατων συνθηκών ασφαλείας που επικρατούν στις μεταγωγές κρατουμένων, όταν δολοφονούνται από Ρώσο κατάδικο.
Καμία πολιτική ευθύνη δεν αποδίδεται.
26. Ιανουάριος 2006: Απαγωγές Πακιστανών
Πακιστανοί καταγγέλλουν οργανωμένες απαγωγές από ελληνικές και ξένες μυστικές υπηρεσίες μέσα στην ελληνική επικράτεια. Το θέμα διεθνοποιείται, ο αρμόδιος Υπουργός διαβεβαιώνει ότι αυτά είναι παραμύθια. Οι ραγδαίες αποκαλύψεις τον διαψεύδουν, ο ίδιος όμως παραμένει στη θέση του. Μετά τον ανασχηματισμό, ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι είναι ενδοπακιστανική η υπόθεση γιατί οι Πακιστανοί «επιδίδονται στο σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον».Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που χειρίστηκε την υπόθεση "αναβαθμίζεται" και παίρνει την θέση του πρωθυπουργού, ως υπουργός Πολιτισμού!
Ο Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
27. Ιανουάριος 2006: Βόλτα…με Χάμερ
Η αποσύνθεση του κρατικού μηχανισμού επί Ν.Δ. αποκτά κωμικοτραγικές καταστάσεις όταν κρατούμενος δραπετεύει από αστυνομικό τμήμα στην Εύβοια, εισέρχεται σε μονάδα πεζοναυτών, παίρνει ένα τζιπ «Χάμερ» και εξέρχεται από το στρατόπεδο σαν κύριος…
Το αίσθημα δημόσιας ασφάλειας των πολιτών έχει προ πολλού πάει περίπατο…
28. Ιανουάριος 2006 – Ο κ. Μαρκογιαννάκης …ξεκουκουλώνεται
Ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, ο εμπνευστής των "Ολυμπιακών φυλακών", αποπέμπεται από την Κυβέρνηση όταν κυκλοφορεί ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο υφυπουργός καταγράφεται να χρησιμοποιεί υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινού… Το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίζει την αποπομπή μετά από ώρες και αφού έχει βεβαιωθεί πως όντως υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο. Αν δεν υπήρχε, προφανώς ο κ. Μαρκογιαννάκης θα την είχε γλιτώσει…
29. Ιανουάριος 2006 – Η Κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά …χιόνι
Χειμ ώνας και η χώρα προετοιμάζεται για κύμα κακοκαιρίας. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος δηλώνει ότι η κρατική μηχανή είναι πανέτοιμη και ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί «την τακτική του Προμηθέα και όχι του Επιμηθέα». Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Βουλγαράκης, δηλώνει: «προτεραιότητά μας να μην κλείσει το εθνικό δίκτυο». Αποτέλεσμα: τα Τέμπη κλείνουν από την πρώτη ώρα της κακοκαιρίας! Η Κηφισίας κλείνει με… έναν πόντο χιόνι! Τα παιδιά ειδοποιούνται να πάνε σχολείο και μετά λαμβάνεται η απόφαση να κλείσουν! Κεφαλονιά-Ιθάκη βιώνουν τραγικές καταστάσεις, ενώ η Κυβέρνηση αρνείται να κηρύξει το νομό σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης…
30. Φεβρουάριος 2006: Το σκάνδαλο των υποκλοπών
Τρεις υπουργοί, Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας και Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος δίνουν μαραθώνια συνέντευξη Τύπου και αποκαλύπτουν ότι στις 10 Μαρτίου του 2005 ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Γ. Κορωνιάς ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός, η σύζυγός του, υπουργοί, άλλα πολιτικά στελέχη και δεκάδες πολίτες Ελληνες και αλλοδαποί ήταν θύματα υποκλοπών για πάνω από 10 μήνες και φωτογραφίζουν το τρίγωνο της αμερικανικής πρεσβείας. Ο Γ. Βουλγαράκης χαρακτηρίζει «υπεύθυνη» τη στάση της εταιρείας, διότι «θα μπορούσε να είχε απενεργοποιήσει το παράνομο λογισμικό και να μην πει σε κανέναν τίποτα»! Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Καραμανλής επί μήνες κρατούσε το εθνικό σκάνδαλο κρυφό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, τους Αρχηγούς των κομμάτων, την αρμόδια κατά το Σύνταγμα ανεξάρτητη αρχή – την ΑΔΑΕ, ακόμη κι από τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών-Επικοινωνι ών.
Μετά τη θύελλα των αντιδράσεων και τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για «συγκάλυψη», έρχονται και οι αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ, η οποία μέσα σε λίγες εβδομάδες αποκαλύπτει όσα δεν αποκάλυψαν οι έρευνες για 11 μήνες…Η κυβέρνηση κάνει «τούμπα» την πολιτική της απέναντι στην εταιρεία, την οποία είχε ανακηρύξει ισότιμο συνομιλητή της επί 11 μήνες που εν κρυπτώ ερευνούσε το εθνικό σκάνδαλο, αμφισβητεί την αξιοπιστία της Vodafone και της αποδίδει και «σκοπιμότητες»…Προς δόξαν της διαφάνειας και της "σεμνότητας και ταπεινότητας", η κυβέρνηση Καραμανλή, έκλεισε χτες 6 Σεπτεμβρίου την υπόθεση στη Βουλή.
31. Μάρτιος 2006 – Η απογραφή τινάζεται στον αέρα…
Λίγα 24ωρα μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, ο Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι «τα ψέματα τελείωσαν», «η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση στη δημοσιονομική απογραφή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια απογραφή που θα αποκαταστήσει την αλήθεια όσον αφορά τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη». Το έλλειμμα σκαρφαλώνει στο 6,6% του ΑΕΠ -ένας σημαντικός λόγος είναι ο τρόπος αλλαγής στην καταγραφή των αμυντικών δαπανών-, η χώρα μπαίνει σε διετή κοινοτική επιτήρηση και πλήττονται κυρίως οι οικονομικά ασθενέστερες τάξεις…
Το Μάρτιο του 2006 το μεγάλο κόλπο της κυβέρνησης για να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ τινάζεται στον αέρα. Σύμφωνα με την απόφαση της Eurostat, οι αμυντικές δαπάνες θα πρέπει να καταγράφονται στον προϋπολογισμό και στο έλλειμμα κατά το χρόνο της παράδοσης του στρατιωτικού υλικού (αεροπλάνων, τανκς, υποβρυχίων κ.λπ.), όπως έπραττε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και όχι κατά το χρόνο της παραγγελίας, όπως πράττει η κυβέρνηση της Ν.Δ…
32. Μάιος 2006 – Κωστόπουλος και Χρηματιστήριο
Ο κ. Κωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Απασχόλησης και πρώην Βουλευτής της Ν.Δ. και κεφαλοκυνηγός στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει ότι η ΝΔ γνώριζε ποιοι χειραγωγούσαν το Χρηματιστήριο, αλλά ο Κ.Καραμανλής δεν επέτρεψε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους… Στη συνέχεια δηλώνει ότι δεν μπορούσαν να κατονομαστούν πρόσωπα εφόσον οι καταγγελίες δεν ήταν πλήρως τεκμηριωμένες. Το Μέγαρο Μαξίμου ενοχλείται γιατί ο κ. Κωστόπουλος αποκαλύπτει την απίστευτη δημαγωγία με την οποία πολιτεύθηκε η Ν.Δ. στο θέμα του Χρηματιστηρίου και τον οδηγεί σε παραίτηση…
33. Ιούνιος 2006 – Κορυδαλλός travel
Ο εξευτελισμός και η εικόνα διάλυσης του κράτους για το 2006 ολοκληρώνεται με την πρωτοφανή απόδραση με ελικόπτερο διαβόητου κακοποιού από τις φυλακές Κορυδαλλού! Ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, μόνο διοικητικές» και παραμένει στη θέση του…
34. Ιούνιος 2006 – Τα πανεπιστήμια στο δρόμο
Επί ένα μήνα τα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ συγκλονίζονται από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που αντιδρούν στην παρωδία του διαλόγου και συνολικότερα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στο ζήτημα των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μπροστά στην κατακραυγή και με τον Πρωθυπουργό άφαντο, η Υπουργός Παιδείας υποχωρεί και δηλώνει ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί…
35. Ιούλιος 2006 – Το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρεται…
"Βασικός μέτοχος", νούμερο 2: Η Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρονται διεθνώς την ώρα που όλος ο κόσμος κινείται σε ρυθμούς Μουντιάλ. Αιτία, νομοσχέδιο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που προωθεί η Κυβέρνηση – με την έγκριση του ίδιου του Πρωθυπουργού – χωρίς καμία συνεννόηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Στόχος της Κυβέρνησης ο απόλυτος κομματικός έλεγχος του ποδοσφαίρου. Οι ελληνικές ομάδες κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις και μπροστά στην κατακραυγή, η Κυβέρνηση υποχωρεί και παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό νομοσχέδιο. Κανένας δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το διασυρμό.
36. Αύγουστος 2006 – Η Χαλκιδική και η Μάνη φλέγονται
Η Χαλκιδική και η Μάνη πληρώνουν με μία βιβλικών διαστάσεων καταστροφή από πυρκαγιά, το τίμημα της διάλυσης του κρατικού μηχανισμού. Τα μισά πυροσβεστικά αεροσκάφη ήταν καθηλωμένα στο έδαφος. Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ζητάει συγνώμη για τα λάθη που έγιναν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι αρμόδιοι υπουργοί υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία και ότι όλα έγιναν καλά . Και πάλι στα δύσκολα ο πρωθυπουργός σιωπά…
37. Άνοιξη - Καλοκαίρι 2007 Σκάνδαλο Ομολόγων
Επι 100 ημέρες ταλανίζεται η Ελληνική Κοινωνία με το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας και η Κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη και στην Αρμόδια Επιτροπή διερεύνησης του σκανδάλου. Όταν επιτέλους ολοκληρώθηκε η έρευνα η Κυβέρνηση άρον άρον προσέφυγε στις Εκλογές επειδή δεν τόλμησε να παρουσιάσει στη Βουλή το Πόρισμα Ζορμπά.
38.Καλοκαίρι 2007 Πυρκαγιές κατακαίνε όλη την Ελλάδα
Η Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2007 καίγεται από άκρη σε άκρη με αποκορύφωμα τις πυρκαγιές που έπληξαν την Πελοπόννησο και τον θάνατο 65 συνανθρώπων μας. Παντελής η απουσία της Κυβέρνησης και της Κρατικής μηχανής, η οποία τελεί υπό διάλυση. Τα πυροσβεστικά σκάφη δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, όχι γιατί είναι λίγα, αλλά επειδή δεν υπάρχει συντονισμός των Κρατικών Υπηρεσιών. Κόης και Φούρλας δεν μιλιούνται και η Κυβέρνηση βλέπει στον καθρέπτη ασύμμετρες απειλές. Καμία συγνώμη, καμία παραίτηση.
39. Αύγουστος 2007. Ψήφιση Νομοσχεδίων
Δείχνοντας η Κυβέρνηση το «καλό» της πρόσωπο, καταθέτει μια σειρά Νομοσχεδίων που θα βελτιώσουν τη διαβίωση των πολιτών, με μία όμως προϋπόθεση, όλα τα Νομοσχέδια θα ψηφιστούν μόνο αν η Ν.Δ. κερδίσει τις Εκλογές. Κίνηση καθαρά εκβιαστική και δόλια. (Να σημειώσω εδώ ότι τα Νομοσχέδια αυτά υπήρχαν στο προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ. του 2004 το οποίο αυτούσιο το μεταφέρει και το κάνει προεκλογικό πρόγραμμα του 2007, αφού δεν το εφάρμοσε τα 3,5 προηγούμενα χρόνια).

40. Καλοκαίρι 2007 «Θερινή» σύναξη των Αγροφυλάκων Η επανασύσταση της αγροφυλακής, προεκλογική δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης, είναι πλέον γεγονός. 14 χρόνια μετά από τον αμαρτωλό διαγωνισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η κυβέρνηση Καραμανλή, προσλαμβάνει 1000 Γαλάζιους Αγροφύλακες, οι οποίοι θα «φυλάνε» τα Δάση χωρίς στολές, χωρίς οχήματα, χωρίς εκπαίδευση. Δεν πιστεύω στα σημάδια, αλλά το '93 που η Νέα Δημοκρατία έφερε το ζήτημα της αγροφυλακής, κάνοντας τον διαγωνισμό, έχασε τις εκλογές...

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ
Λυκούργος Μυτιληναίος

Υ.Γ. 41. Χειμώνας-Άνοιξη 2007 Προσθέστε στα παραπάνω και τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς των φοιτητών με μεθόδους που θα ζήλευε και η Χούντα και έχετε μια σχεδόν πλήρη εικόνα (είναι αδύνατον κάποιος να τα θυμηθεί όλα). -Γεράσιμος

9 σχόλια:

  1. Γεράσιμε, γράφω βεβαίως μετά τις εκλογές αλλά, τα ίδια θα έγραφα και πριν από αυτές.
    Το κείμενο του κ.Μυτιληναίου είναι ο καθρέφτης του πώς γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα. Θα μπορούσε κάποιος, σε κάθε παράγραφο, να αντιπαραθέσει αντίστοιχο συμβάν, συμπεριφορά και αποτέλεσμα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
    Αυτός ο τρόπος πολιτικής αντιπαράθεσης καταδικάστηκε στις τελευταίες εκλογές.
    Με 'αποδέκτες' και τα δύο κόμματα που κυβερνούν και αντιπολιτεύονται εναλλάξ.
    Ο άλλος τρόπος να αναδεικνύεις το σοβαρό είναι αυτός του σεβαστού 'αποκάτω' του κ. Μυτιληναίου, καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κωστή, στόχος της ανάρτησης αυτού του κειμένου δεν ήταν η κομματική αντιπαράθεση, ούτε η ενίσχυση του ΠαΣοΚ. (Άλλωστε χάρηκα με το χαστούκι που δέχτηκε στις εκλογές, μπας και πάρουν χαμπάρι τα στελέχη του ότι η εξουσία δεν είναι τσιφλίκι τους, αλλά αυτοί το χαβά τους, νομίζουν ότι φταίει ο ΓΑΠ μόνο.)
    Στόχος ήταν μια καταγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων πεπραγμένων της κυβέρνησης γιατί έχουμε την τάση ως λαός να ξεχνάμε. Π.χ. αν και είμαι μακριά, δεν άκουσα να συζητιέται κατά την προεκλογική περίοδο το θέμα των υποκλοπών, το οποίο για μένα αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.
    Αν τώρα διαφωνείς με το ύφος του κειμένου, θα συμφωνήσω μαζί σου, και μένα με χαλάει λίγο, έχει αυτόν τον αέρα του Πασοκτζή που τα χώνει στο Νεοδημοκράτη. Αν το έγραφα εγώ θα ήταν πολύ διαφορετικό, αλλά δυστυχώς δεν είχα το χρόνο. Ακόμα και τώρα το νιώθω ξένο προς το στυλ του blog μου. Ωστόσο αποφάσισα να το αναρτήσω γιατί, όπως προείπα, θεώρησα σημαντικό να θυμηθούμε κάποια πράγματα (αν και τα σημαντικά είναι 10-11 από τα 40, απλά δεν μου αρέσει να κάνω περικοπές σε κείμενα άλλων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεράσιμε, αυτό προσπάθησα να σχολιάσω κι εγώ, βάζοντάς το σε αντιπαράθεση με το κείμενο του Γραμματικάκη. Δεν είχε να κάνει με τυχόν προθέσεις σου που πάντα, εξ άλλου, είναι καλές :)

    Αυτό το 'χώσιμο', όπως λες κι εσύ, είναι που δείχνει το ποδοσφαιρικό επίπεδο μιας πολιτικής ανταλλαγής συνθημάτων από πέταλο σε πέταλο. Και αυτό με ενοχλεί σε βαθμό που δεν μπορώ ν' ακούσω και τις αλήθειες που περιλαμβάνονται στις κραυγές.

    Αν θέλαμε, πάντως, να θυμόμαστε, κανένα από τα σημερινά κόμματα δεν έπρεπε να εξακολουθεί να υπάρχει... Δεν συμφωνείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρον δείγμα πάντως, με τις ενστάσεις όμως που σωστά διατύπωσε πιο πάνω ο Κωστής Γκορτζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ξέρω, αλλά πενία (χρόνου) τέχνας κατεργάζεται (copy-paste). 2 μέρες έμειναν, υπόσχομαι μόλις ξεμπερδέψω να γράψω την δική μου άποψη των πραγμάτων, καθώς και ένα σωρό άλλα που έχουν μείνει μήνες πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/10/08 22:34

    Φίλοι μου, στόχος της καταγραφής των Σκανδάλων της Κυβέρνησης Καραμανλή, δεν είναι η Αγιοποίηση των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
    Εξάλλου και το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λάθη, για τα οποία και έχει τιμωρηθεί.
    Έχει προσφέρει όμως έργο στην Ελλάδα το οποίο δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε.
    Παρακάτω σας παραθέτω μια συνοπτική παρουσίαση καινοτόμων δράσεων του ΠΑΣΟΚ στα είκοσι χρόνια διακυβέρνησης του.

    20xroniapasok.blogspot.com

    Επίσης σας παρουσιάζω μια σειρά σκανδάλων - παλλινωδιών και αποδείξεων ανικανότητας διακυβέρνησεις της χώρας από την Κυβέρνηση Καραμανλή.

    ndskandala.blogspot.com

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Με εκτιμηση
    Λυκούργος Μυτιληναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/10/08 09:42

    Όλο λογια, όμορφα λόγια, μόνο λόγια.
    Γιατί στην πράξη μηδέν.
    Στη συνείδηση του λαού είστε ήδη καταδικασμένοι, είστε ήδη ιστορία μια κακιά ανάμνηση.
    Άντε γεια!!!!!

    Υ.Γ. Τα σκάνδαλα φτάσαν ήδη τα 100 και έχουμε δρόμο μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/10/08 12:21

    Η δυστυχία σας όμως, δεν είναι ότι ψηφίζετε ακόμα ΝΔ, αλλά ότι ακόμα περιμένετε διορισμό.
    Πέντε χρόνια μετά, ακόμα σας λένε:
    Mετά το Πάσχα θα δούμε, μετά το καλοκαίρι θα δούμε, μετά τα χριστούγεννα θα δούμε και εσεις ακόμα περιμενετε..........
    Θα περιμένετε πολύ ακόμα.
    Περιμένετε θα δούμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή