21.3.08

Άνοιξη ξανά

(Η εαρινή ισημερία έφτασε. Η ισονομία και η ευημερία θα αργήσουν λίγο.)

Από σήμερα έχουμε και επίσημα μπει στην άνοιξη. Η διάρκεια της ημέρας είναι πλέον μεγαλύτερη από αυτή της νύχτας. Το αντίτιμο για να μας αφήσει ο χειμώνας όμως, ήταν μάλλον βαρύ. Μες στο μήνα Μάρτιο οι οπαδοί των φανταστικών κόσμων θρήνησαν την απώλεια δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς τους.



Μόλις προχθές πέθανε ο Arthur Clarke, ένας εκ των σημαντικότερων συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Αν και το πιο γνωστό του έργο είναι το «2001: Η οδύσσεια του διαστήματος» λόγω της ομώνυμης ταινίας, το αγαπημένο μου είναι «Η πόλη και τα Άστρα». Είναι ένα από τα βιβλία που με επηρέασαν βαθύτατα και στο οποίο χρωστάω ένα μέρος του τρόπου σκέψης μου, ειδικά σε ό,τι αφορά την τεχνολογική πρόοδο.

Διαβάστε και τα σχετικά κείμενα της Ελευθεροτυπίας και του Νεφέλικα.



Λίγες μέρες νωρίτερα πέθανε ο Gary Gygax, ένας εκ των δημιουργών του παιχνιδιού ρόλων (RPG) “Dungeons and Dragons”. Χάρη σε αυτήν του την έμπνευση, ο Gygax είναι υπεύθυνος για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και τη δημιουργία μακροχρόνιων δεσμών φιλίας, μέσω της περιήγησης σε αμέτρητους φανταστικούς κόσμους που ξεπήδησαν χάρη στη δημιουργική φαντασία όσων αγάπησαν τα RPG. Ο Arkin, ο Σίσυφος, ο Serah και όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες που κατά καιρούς έχω ενσαρκώσει τον ευγνωμονούν.

Δείτε και το κόμικς-φόρο τιμής στο “The Order of the Stick”.


Ο παγκόσμιος μέσος όρος ευφυΐας πρέπει να μειώθηκε λιγάκι.


Στα δικά μας τώρα, η άνοιξη μπήκε επεισοδιακά. Με διακοπές ρεύματος, λόφους σκουπιδιών και όλον τον κόσμο στους δρόμους να διαμαρτύρεται για την άδικη αρπαγή του μόχθου του ή του μέλλοντός του – ανάλογα. Μπορεί να μην κατορθώσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά τουλάχιστον όλο και περισσότεροι ξυπνάνε από τη χειμερία νάρκη. Μόνη ελπίδα τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μέσα σε όλα, ο Ε. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Α. Αλαβάνο για λάθος timing σχετικά με την αίτηση δημοψηφίσματος. Άκου ποιος μιλάει! Τόσο γρήγορα ξέχασε το Ζάππειο; (Αλλά θα μου πεις, αν δεν είναι αυτός ειδικός, τότε ποιος είναι;)


Γεράσιμος

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος22/3/08 13:16

    Πραγματικά χάθηκαν πολύ σπουδαίοι άνθρωποι αυτό το διάστημα.
    Όλο το internet τους θρυνεί.
    Για τον G.Gyrax έχει συγλονιστει ολόκληρο το gaming community, με εταιρίες να σταματάνε την παραγωγή τους, να δημιουργούν, τμήματα παιχνιδιών, παιχνίδια, κομιξ, ειδικά λογίδρια και συμμετοχή του ονόματός του στους τίτλους δημιουργίας ως φόρο τιμής καθώς να αλλάζουν και ολόκληρο κύκλο παραγωγής προς τιμήν του.

    Επίσης πέθανε πρόσφατα ο βραβευμένος με Όσκαρ Αντονυ Μινγκέλλα σκηνοθέτης του Άγγλου Ασθενή.

    -λεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή