9.6.11

Από τότε που βγήκε το συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο


Διάβασα πριν λίγο την επιστολή της Ένωσης τέως βουλευτών και ένιωσα την ανάγκη να σχολιάσω ορισμένα τμήματά της:

Η επιστολή ξεκινάει ως εξής:

"Ήρθα εδώ για να εξομολογηθώ δημόσια την ενοχή μας."

Και συνεχίζει ζητώντας συγγνώμη μέχρι να φτάσει στο:
"Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν σας πρόδωσε. Εμείς οι άνθρωποι οι κατά καιρούς εκπρόσωποί σας, σας προδώσαμε."

Ωραία. Ποιοι, πότε και πώς. Αφού παραδέχεστε την ενοχή σας και για να έχει νόημα η συγγνώμη, πείτε μας με λεπτομέρειες για τι είναι ένοχος ο καθένας από εσάς. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και κενά περιεχομένου.

Πάμε πιο κάτω:
"Μη πετροβολάτε τους δημοσιογράφους. Η πλειοψηφία τους πολλές φορές μας υπέδειξε και μας φώτισε και εμείς τους αγνοήσαμε."

Αυτό είναι ανέκδοτο, έτσι; Σε ποιους δημοσιογράφους αναφέρεται η επιστολή; Στους απλούς ρεπόρτερς που τρέχουν για το μεροκάματο ή για τους τηλεδημοσιογράφους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν κώλος και βρακί με τους πολιτικούς; Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κανέναν να επιτίθεται σε οποιονδήποτε δημοσιογράφο. Όλοι τον Πρετεντέρη και την παρέα του θέλουν να πετύχουν.

Πιο κάτω:

"Μην αποδοκιμάζετε τους έλληνες αστυνομικούς. Είναι ένστολα παιδιά του λαού που εκτελούν το συνταγματικό τους καθήκον."

Μα δεν αποδοκιμάζουμε όλους τους αστυνομικούς. Μόνο όσους μας δέρνουν αλύπητα χωρίς λόγο, στέλνουν ανθρώπους ετοιμοθάνατους στην εντατική και βγάζουν όλα τους τα κόμπλεξ κατωτερότητας πάνω σε κοπέλες και μετανάστες. Εμείς φταίμε που αυτοί είναι οι περισσότεροι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή; Την επόμενη φορά να μας στείλετε τους προσωπικούς σας φρουρούς, που απ' ό,τι φαίνεται από τα λεγόμενά σας, πρέπει να είναι καλά παιδιά.

Και τέλος:
"Μην απαξιώνετε την Δικαιοσύνη, είναι η μόνη ασπίδα προστασίας από τις αυθαιρεσίες της πολιτείας."

Ε, εδώ είναι να μην τα πάρεις στο κρανίο; Εμείς απαξιώνουμε τη δικαιοσύνη; Αντιθέτως, εμείς ζητάμε δικαιοσύνη! Τόσα χρόνια η δικαιοσύνη απαξιώνεται από τους λειτουργούς της, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις προστάτεψαν τις αυθαιρεσίες της πολιτείας, είτε αυτές προέρχονταν από αστυνομικούς είτε από πολιτικούς, λειτουργώντας ως ασπίδα απέναντι στους πολίτες.

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, κύριοι τέως βουλευτές, είναι πως δεν ζητάτε καμμία συγγνώμη. Απλά προσπαθείτε να βγάλετε την ουρά σας απέξω και να ηρεμήσετε λίγο τον κόσμο, ώστε να μην σας πάρει κι εσάς η μπάλα. Σε όλο σας το κείμενο είναι προφανή δυο πράγματα: Η άγνοια για την πραγματικότητα, όπως την βιώνουν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, και η προσπάθεια υπεράσπισης του συστήματος που τόσα χρόνα σας στήριξε και σας έθρεψε.

Ε φτάνει πια! Έχει και η κοροϊδία τα όρια της! 

Από εδώ και στο εξής, τη συγγνώμη δεν αρκεί να την πείτε, πρέπει να την αποδείξετε.

Μέχρι τότε...

Γ.

1 σχόλιο: