22.6.12

Να τον χαιρόμαστε

(Περαστικά του και περαστικά μας...)

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το ποιόν του νέου μας πρωθυπουργού και του τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν. Μια συνοπτική και σχεδόν πλήρη περίληψη μπορείς να βρεις εδώ και εδώ.

Εγώ θα σου γράψω αυτό που θεωρώ χαρακτηριστικότερο (και τρομακτικότερο) παράδειγμα του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς του Αντώνη Σαμαρά.

Για αρχή, δες αυτό (από το 9ο λεπτό και μετά):


Και μετά διάβασε αυτό:

Το παραμύθι με την ένταξη της Μεγάλης Βρετανίας

Ο Σαμαράς, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι το 1992 ως υπουργός εξωτερικών δικαιολόγησε (στους υπόλοιπους Υπ.Εξ. της ΕΟΚ) το βέτο μας για την ονομασία των Σκοπίων φέρνοντας ως παράδειγμα το βέτο της Γαλλίας στην Αγγλία εξαιτίας της ομοιότητας του ονόματος Μεγάλη Βρετανία με την επαρχία της Γαλλίας Βρετάνη. Στο βίντεο μάλιστα περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης συζήτησης, τις οποίες θυμάται "πολύ καλά".

Όμως, το παραπάνω άρθρο αποδεικνύει ότι αυτή η κόντρα Αγγλίας-Γαλλίας είναι μύθος. Το οποίο σημαίνει ότι αν ο Σαμαράς είχε πει κάτι τέτοιο στη σύνοδο των Υπ.Εξ. της ΕΟΚ, οι υπόλοιποι θα είχαν πέσει κάτω από τα γέλια, ειδικά ο Γάλλος και ο Βρετανός. Και θα τον είχαν πάρει στο ψιλό.

Επομένως ο Σαμαράς αποκλείεται να είπε τέτοια χαζομάρα γιατί θα είχε γίνει τόσο ρεζίλι που θα το θυμόταν. Άρα, λέει ψέματα. Αλλά δεν λέει απλώς ψέματα, έχει το θράσος να φτιάξει ένα ολόκληρο παραμύθι για να δείξει την (ανύπαρκτη) πυγμή του απένατι στους εταίρους μας. Και δεν μπήκε καν στον κόπο να ψάξει αν η ιστορία που χρησιμοποίησε ως βάση είναι αληθινή ή όχι. (Αρκούσε που την έλεγε ο Καρατζαφέρης.)

Είναι θρασύς, ανιστόρητος και βλάκας. Αν και πολύ καλός υποκριτής.

Κι αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι για πόσα άλλα που δεν μπορούμε να ξέρουμε έχει πει πειστικά ψέματα. Και πόσα άλλα έχει να πει ακόμα.


Γ.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/6/12 15:05

    το συναρπαστικότερο ειναι η καθυστέρηση της φωνής έναντι της εικόνας... το ψέμα δεν κολλάει με τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή