2.6.11

Με αφορμή τη δήλωση Παπουτσή

(Τώρα, που το 'χω ακόμα φρέσκο.)


Διάβασα πριν λίγο στο tvxs τη δήλωση του Χ. Παπουτσή για την αντίδραση των "αγανακτισμένων" προς τους βουλευτές την Τρίτη το βράδυ:

Και τα πήρα ολίγον στο κρανίο.

Λέει ο κ. Παπουτσής:

"Οι εκδηλώσεις [...] ισοπέδωσης των πάντων, συστηματικού ευτελισμού των θεσμών, αγνόησης των νόμων, απαξίωσης της Βουλής [...], δεν τιμούν το Δημοκρατικό Πολίτευμα."

Ακριβώς αυτά λέμε κι εμείς, μόνο που τα χρησιμοποιούμε όταν περιγράφουμε τους πολιτικούς, ειδικά των δύο κυβερνώντων κομμάτων, δηλαδή εσάς κύριε Παπουτσή και όσους σας περιτριγυρίζουν. Εσείς κύριε Παπουτσή και οι συνάδελφοί σας έχετε ευτελίσει τους θεσμούς, αγνοείτε συστηματικά και αποδεδειγμένα τους νόμους και είστε η ντροπή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Εξαιτίας σας είμαστε καθημερινά πλέον στους δρόμους και στις πλατείες.

Και συνεχίζει:

"Οι νόμοι ισχύουν για όλους και θα εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον."

Αυτό είναι το ανέκδοτο της χρονιάς. Μαύρο, κατάμαυρο το χιούμορ βέβαια. Οι νόμοι σε αυτή τη χώρα δεν ισχύουν πρωτίστως για τους βουλευτές, δευτερευόντως για τους προστατευόμενούς τους (και συνήθως χρηματοδότες τους). Ισχύουν μόνο για όσους βρίσκονται στις χαμηλότερες βαθμίδες της κοινωνικής κλίμακας και δεν έχουν τα μέσα να τους "παρακάμψουν" όπως εσείς.
Αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, στην πράξη κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται και για αυτό φταίτε εσείς και όσοι κυβερνούν μαζί με σας κύριε Παπουτσή. Έχουμε φτάσει στο σημείο ο νομοταγής πολίτης να είναι ο μεγαλύτερος μαλάκας.
Όσο για το δημόσιο συμφέρον, οι νόμοι ούτε εφαρμόζονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, ούτε καν συντάσσονται με βάση το δημόσιο συμφέρον. Παλιότερα, κύριο μέλημά σας κατά τη νομοθεσία ήταν η διευκόλυνση αυτών που σας δωροδοκούσαν και το βόλεμα των "δικών σας παιδιών". Τώρα, μόνο μέλημά σας είναι η ανεύρεση χρημάτων με κάθε τρόπο, ξεπουλώντας κομμάτι κομμάτι τη χώρα. Και τολμάτε να μιλάτε για δημόσιο συμφέρον;

Στο τέλος ο κ. Παπουτσής κάλεσε:

"τη νέα γενιά και τους δημοκράτες πολίτες, να καταδικάσουν άμεσα και να απομονώσουν όσους επιμένουν με συστηματικό τρόπο να δημιουργούν επεισόδια και να προκαλούν βίαιες αντιδράσεις εις βάρος της αξιοπιστίας των θεσμών και τις αξιοπρέπειας των προσώπων."

Δηλαδή με δύο λόγια μας ζητάτε να σας καταδικάσουμε και να σας απομονώσουμε, κάτι που προσπαθούμε να κάνουμε μια εβδομάδα τώρα. Γιατί, αν δεν το καταλάβατε κι από τα παραπάνω, εσείς είστε οι αυτουργοί των όποιων βίαιων αντιδράσεων, αφού εσείς έχετε καταβαραθρώσει την αξιοπιστία των θεσμών και συστηματικά μειώνετε την αξιοπρέπεια των προσώπων. Των δικών μας προσώπων. Όλων μας.

Οι λέξεις αξιοπιστία και αξιοπρέπεια δεν σας χαρακτηρίζουν κύριε Παπουτσή. Η μόνη λέξη με το συνθετικό "αξία" μπροστά που μπορεί να σας χαρακτηρίσει είναι η λέξη "αξιολύπητος". Είστε ένας ξεπουλημένος υπηρέτης του κεφαλαίου*, κύριε Παπουτσή, και ως τέτοιον θα σας κρίνουμε στο τέλος.

Θα τα ξαναπούμε σύντομα.

Γ.

*ουσιαστικά αυτών που χάραξαν την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό

2 σχόλια:

  1. Ετσι. Ετσι ακριβώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μετά τις @@ροδηλώσεις του για την αστυνομία βλέπω συνεχίζει ακάθεκτος με νέες @@ροδηλώσεις περι δημοκρατίας. Μάλλον κάποιος χρειάζεται να του θυμίσει την έννοια της δημοκρατίας κ οχι της εξουσίας.
    Αλλά δεν περιμένω απάντηση απ' αυτόν ούτε με ενδιαφέρει στη τελική.
    Εγώ θέλω να ξέρω γιατί δεν ακούστηκε ή δεν προβλήθηκε η η συγκλονιστική ομιλία του Μ.Θεοδωράκη ενός ανθρώπου 85 χρονών απ' τους τελευταίους μεγάλους που έχουν απομείνει σ αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή