31.5.07

Νέα από την Ελλάδα

Όπως θα παρατηρήσατε εδώ και μερικές μέρες συμπεριέλαβα μια νέα ενότητα στο blog, τα ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όπως αυτά φτάνουν σε εμένα μέσω του ίντερνετ. Είχα σκεφτεί εδώ και αρκετό καιρό να την εντάξω, αλλά δεν έβρισκα το χρόνο. Επίσης σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε να δημιουργήσω ξεχωριστό blog, αλλά μετά είπα γιατί να σας μπλέξω με 2 blog, όταν μπορώ να τα μπλέξω όλα σε ένα; Αρχικός στόχος ήταν να γράφω σε αυτήν την ενότητα σε εβδομαδιαία βάση, αλλά τα γεγονότα αυτής της εβδομάδας ήταν αρκετά σημαντικά (για εμένα) για να αναρτηθούν αυτόνομα και άμεσα. Ανακοινώνω λοιπόν λίγο καθυστερημένα την έναρξη της ενότητας, με σύντομο σημερινό θέμα τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου για τη μειοψηφία του 3% των άθεων (υπονοώντας τον Συνασπισμό).

Προς ενημέρωση του κ. Χριστόδουλου και όποιων ενδιαφερόμενων, α) οι άθεοι είναι πολύ περισσότεροι (με την ίδια λογική, αν βάλεις και το ΚΚΕ πιάνεις απευθείας 9%), β) δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι του Συνασπισμού άθεοι, γ) πολλοί από αυτούς που κατηγορεί ως άθεους είναι πιο πιστοί στα λόγια του Χριστού από ό,τι πολλοί θρησκόληπτοι, του αρχιεπισκόπου συμπεριλαμβανομένου και δ) από πότε το 3% των πολιτών δεν έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του ακόμα κι αν είναι άθεοι; (Αν θυμάμαι καλά από την τελευταία φορά που κοίταξα το Σύνταγμα της Ελλάδος, έχουμε ανεξιθρησκία*.)

Ωστόσο, για άλλο λόγο αποφάσισα να γράψω το σημερινό κείμενο. Εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων, διάβασα και άκουσα 2 πραγματάκια που μου άρεσαν:

1. Στην παρακάτω γελοιογραφία του Γιάννη Καλαϊτζή από την Ελευθεροτυπία, προσπαθήστε να διαβάσετε τη λεζάντα στο πλάι αριστερά.

Γράφει: «www.“Στη Χούντα διάβαζε και τώρα δίνει εξετάσεις” είπε ο Ζακύνθου Χρυσόστομος και εμείς προσυπογράφουμε.gr» (Όλα τα λεφτά...)

2. Στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» της Τετάρτης 30/5**, λέει ένας ακροατής στον (περιβόητο) Αποστόλη: (στο περίπου) Στην λαοσύναξη για το θέμα των ταυτοτήτων «είχα πάει με έναν κολλητό μου, κι οι δυο μαλλιάδες, φορώντας μπλουζάκια Iron Maiden, Metallica και τέτοια. Ήταν μια γριούλα εκεί πέρα με μια βυζαντινή σημαία. Οπότε πάει ο κολλητός μου, μεγάλο ρεμάλι, και της λέει “κυρία, κυρία, πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ;”» (!!!)

Αυτά. Ελπίζω να γελάσατε λίγο, γιατί πολύ το έχω σοβαρέψει τώρα τελευταία.

Γεράσιμος

*Ξέρει κανείς αν το σωστό είναι ανεξιθρησκία ή ανεξιθρησκεία; Το βρίσκω παντού, ακόμα και στις εφημερίδες, και στις 2 εκδοχές. (Η θρησκεία προκύπτει από την ίδια ρίζα με το θρήσκευμα, οπότε γράφεται με ‘ει’. Η ανεξιθρησκ(ε)ία προκύπτει από το ανεξίθρησκος και γράφεται με ‘ι’;)

**Ακολουθείστε το link και ακούστε την εκπομπή της Τετάρτης. Το σχόλιο αυτό είναι προς το τέλος. Αν θέλετε ακούστε όλη την εκπομπή, κάπου προς τη μέση είναι ένας απίστευτος (χωρίς κανέναν ειρμό) λόγος του Πολύδειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου