18.5.10

"Αθώοι"

(Και ομόφωνα...)

Αθωώθηκαν χθες τα μέλη της ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών) που κατηγορούνταν για χειραγώγηση μετοχών:

Ομόφωνα αθώοι τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΚΑ

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση εδώ:

Δίκη για την υπόθεση της ΔΕΚΑ

Το εντυπωσιακό είναι ότι (όπως παρουσιάζεται η είδηση) το δικαστήριο δεν ασχολείται με το αν οι ενέργειές τους ήταν παράνομες, αλλά με το αν τελικά οι αγορές των μετοχών ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο. Προφανώς και η αγορά των μετοχών δεν ζημίωσε άμεσα το δημόσιο, αντίθετα δυνάμωσε τις μετοχές των επιχειρήσεών του, αυτός ήταν κι ο σκοπός άλλωστε.

Το ελληνικό δημόσιο (κι όσοι παραπλανήθηκαν από την ψεύτικη "ανάπτυξη") όμως έχασε τρομακτικά ποσά όταν οι μετοχές κατέρρευσαν λίγο καιρό μετά τις εκλογές. Αμέσως μετά τις εκλογές, οι συγκεκριμένοι κύριοι έπαψαν να αγοράζουν (δεν υπήρχε λόγος πλέον) και τότε φάνηκε η πραγματική ζήτηση-αξία των μετοχών. Με δυο λόγια έσκασε η φούσκα. Και ποιος ευθύνεται άραγε για την κατάρρευση αν όχι αυτοί που τις έφεραν τεχνητά σε εκείνα τα ύψη;

Εν τω μεταξύ, η υπερασπιστική γραμμή των κατηγορουμένων είχε κινηθεί στο ότι δεν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για τις αποφάσεις, αλλά ο τότε Υπ. Οικονομικών. Αυτοί είχαν συμβουλευτικό ρόλο. Δηλαδή, εμμέσως παραδέχονταν ότι είχε γίνει η χειραγώγηση, αλλά αυτοί απλά εκτελούσαν εντολές.

Το δικαστήριο όμως δεν αντιλήφθηκε ούτε χειραγώγηση ούτε ζημιά. Ρε ποιον δουλεύετε;Σε ένα εντελώς άσχετο θέμα, στην Κίνα συμβαίνουν τα εξής:

Κινέζος πολυεκατομμυριούχος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών


Γ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/5/10 10:32

    Mallon oi kinezoi einai poly kalyteroi apo mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε λίγο και προς τα ανατολικά, όχι μόνο δυτικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή