22.5.10

Για να μην πεις ότι δεν ήξερες

Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ, μετά την πορεία, στο tvxs ανέβηκε η εξής είδηση:

Αγανακτισμένοι πολίτες ή κάτι άλλο;

Αντιγράφω:

Εντύπωση και πολλά ερωτηματικά προκάλεσε στην απεργιακή εκδήλωση στην Αθήνα, η παρουσία μιας ομάδας περίπου 50-100 πολιτών στην πλατεία Συντάγματος. Η ομάδα αυτή περίμενε την πορεία να φτάσει στην πλατεία κρατώντας σημαίες που έμοιαζαν με αυτές της ΓΣΕΕ. χωρίς όμως να είναι ίδιες.

Οταν η πορεία έφτασε στην πλατεία,οι οι ίδιοι άνθρωποι άρχισαν να βρίζουν την ΓΣΕΕ(«που είναι η γαμ...η ΓΣΕΕ») φωνάζοντας συγχρόνως το σύνθημα «Να καεί να καεί το μπ.. η Βουλή» και επιχείρησαν να επιτεθούν εναντίον του Κοινοβουλίου.

Στην πορεία της 5/5/2010 το ίδιο συνέβη με κάποιους που κρατούσαν τις σημαίες του ΠΑΜΕ και καλούσαν τον κόσμο να επιτεθεί στη Βουλή. (ΚΚΕ: Προβοκάτσια μελών της Χρυσής Αυγής στην πορεία του ΠΑΜΕ)

Αντίθετα όμως με όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα όταν πολλοί διαδηλωτές ιδίως από το μπλοκ του ΠΑΜΕ, πήραν μέρος στην επίθεση, αυτή την φορά ελάχιστοι από όσους συμμετείχαν στην πορεία τους ακολούθησαν και το μικροεπεισόδιο που δημιουργήθηκε στα σκαλοπάτια του Αγνωσστου Στρατιώτη σταμάτησε σύντομα.


Επιπλέον υπάρχει η μαρτυρία του στελέχους του Συνασπισμού, Παναγιώτη Πατσακιού, ο οποίος ανέφερε στον ραδιοσταθμό "Στο Κόκκινο" ότι τα άτομα αυτά ήταν μοιρασμένα σε υποομάδες των 3-5 και μια από αυτές τις ομάδες κρατούσε τη σημαία της νεολαίας Συνασπισμού (όταν η ν. ΣΥΝ βρισκόταν ακόμα πολύ πίσω). Ο μάρτυρας ζήτησε να του πουν ποιοι είναι και τι δουλειά έχουν εκεί και τους πήρε τη σημαία. Ακούστε το σχετικό κομμάτι της ραδιοφωνικής συνομιλίας (από 37:00 έως 40:00, δεν χρειάζεται να ακούσετε όλη την εκπομπή): Δυο γάιδαροι μαλώνανε - 21 Μάι 2010

Όσο για την ταυτότητα αυτών των ατόμων, όλες οι μαρτυρίες δείχνουν προς τον χώρο της ακροδεξιάς και ειδικά προς μέλη της Χρυσής Αυγής. Χαρακτηριστικό είναι και το συμβάν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας πορείας με τον μετανάστη που πουλούσε νερά. (ορισμένες πληροφορίες εδώ: athens indymedia σχόλιο 1172652)


Η εμφάνιση στις πορείες (ακροδεξιών) ομάδων που κρατούν σημαίες κομμάτων της αριστεράς και συνδικάτων και ωθούν τον κόσμο να επιτεθεί στη Βουλή είναι άκρως ανησυχητική. Στις 5/5 ο Καρατζαφέρης προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα επεισόδια έξω από τη Βουλή για να στοχοποιήσει το ΚΚΕ, όπως είχε κάνει και το 2008 με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι το πρώτο (ή μήπως το δεύτερο;) βήμα στην προσπάθεια της ακροδεξιάς να αμαυρώσει τους αντιπάλους της και να οδηγηθεί στην εξουσία εκφυλίζοντας και καταλύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς (που υπολειτουργούν). Η μέθοδος είναι γνωστή. Όπως και στο παρελθόν (βλέπε Γερμανία), θα εκμεταλλευτεί τη δύσκολη οικονομική (και κοινωνική) συγκυρία, η οποία σε συνδυασμό με το συνεχώς υποβαθμιζόμενο μορφωτικό επίπεδο θα δημιουργήσει ανασφάλεια και μίσος (τα βασικά "πατήματα" του φασισμού) και θα τραβήξει κόσμο προς το μέρος της.

Εξίσου βασικό είναι να μας πιάσει στον ύπνο. Να μην καταλάβουμε τι συμβαίνει και πού πάνε τα πράγματα.

Τώρα όμως ξέρεις.


Γ.


Υ.Γ. Η άλλη είδηση της ημέρας:

Μήνυση για την εισβολή στο Στέκι των Μεταναστών

Το έχω γράψει και στο παρελθόν νομίζω (αλλά βαριέμαι να ψάξω). Δεδομένης της προϊστορίας της ΕΛ.ΑΣ. και των πρακτικών της που την έχουν κάνει τόσο "αγαπητή" στους πολίτες, τέτοια γεγονότα δυστυχώς είναι πολύ πιθανά.
Ωστόσο μεγάλο μέρος της ευθύνης (αν όχι το μεγαλύτερο) για να πάψουν να συμβαίνουν έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Αν κάνει σωστά τη δουλειά της, οι παρανομούντες αστυνομικοί τιμωρούνται (κάτι που λειτουργεί ως παραδειγματισμός για τους υπόλοιπους) και οι πολίτες νιώθουν ένα αίσθημα ασφάλειας, ισονομίας και δικαίου. Όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, αυξάνεται η παραβατικότητα των αστυνομικών οργάνων (ασυδοσία), ενώ αναπτύσσεται ένα αίσθημα ανασφάλειας και οργής στους πολίτες. (Το οποίο συσσωρεύεται και κάποια στιγμή ξεσπάει.)
Δυστυχώς στην Ελλάδα κυρίως συμβαίνει το δεύτερο. Η Δικαιοσύνη τις περισσότερες φορές συντάσσεται με την ΕΛ.ΑΣ., κάνει τα στραβά μάτια σε κραυγαλέες παρανομίες και αγνοεί στοιχεία που αποδεικνύουν την ψευδομαρτυρία των αστυνομικών. Αλλά ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις...
(Το κακό είναι πως για την ώρα η αντίδραση του κόσμου κατευθύνεται μόνο προς τους φυσικούς αυτουργούς. Καιρός είναι να κατευθυνθεί και προς τους ηθικούς αυτουργούς.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου